Phishing

De term “Phishing” staat voor het “hengelen” dat kwaadwillenden naar vertrouwelijke gegevens doen. Een veelgebruikte methode is om dit via e-mail te doen: ontvangers krijgen een vertrouwenwekkende e-mail waarin een kwaadaardige link (malware en/of ransomware) is opgenomen. Zodra de ontvanger daarop klikt verschaft de aanvaller zich toegang tot het systeem van de gebruiker.

Phishing-aanvallen blijken één van de meest gebruikte en succesvolle aanvalstechnieken waarvan gebruik gemaakt wordt. Het spreekt voor zich dat de slagingskans van dergelijke aanvallen afhankelijk is van de mate waarin het personeel in staat is een dergelijke phishing mail te herkennen. Toch blijkt uit de praktijk, dat er nog een grote mate van onwetendheid heerst onder medewerkers.

Uw medewerkers zijn de laatste verdedigingslinie die de phishing-aanval kunnen stoppen. Door het inzetten van de 12secure-U dienst Phishing as a Service worden zij getraind in het herkennen van een cyberaanval, en hoe zij hierop adequaat kunnen reageren. Hierdoor creëert u een menselijke firewall!

55% van de bedrijven binnen het MKB meldt regelmatig het doelwit te zijn van phishing aanvallen. Wij verwachten dat dit percentage alleen maar zal groeien. Slechts 14% van de bedrijven binnen het MKB geeft aan dat ze goed voorbereid zijn op security dreigingen; het is dan ook niet vreemd dat cybercriminelen het MKB-segment zien als een makkelijk doelwit.

Het MKB heeft over het algemeen een gebrek aan resources om de noodzakelijke stappen te ondernemen tegen cybercriminaliteit. Dit betekent niet dat deze bedrijven niet terug kunnen slaan. De Simulator SBE zorgt ervoor dat medewerkers bewust worden gemaakt in het herkennen van en reageren op een cyberaanval. Hiermee introduceert het MKB een kosteneffectieve menselijke firewall om phishing aanvallen tegen te gaan. De Simulator SBE levert hands-on ervaring en “training on the job” mogelijkheden om medewerkers snel bewust te maken van de hedendaagse dreigingen.

Van video’s en infographics tot CBT’s, de Simulator geeft toegang tot één van de grootste cybersecurity content libraries in de markt. De oplossing biedt ook de mogelijkheid om eenvoudig educatief materiaal te sturen naar eindgebruikers, al dan niet in combinatie met de uitvoering van een phishing simulatie.

 Managed Service

 12secure-U zal de oplossing onderhouden en beheren. Wij zullen in de abonnementsperiode tenminste 10 phishing campagnes uitvoeren en daarbij een redelijke verdeling over de abonnement periode in acht nemen.


Opbellen
E-mail
Info