Training Privacy & Security en de AVG

De training “Praktisch omgaan met Privacy & Security en het AVG” gaat in op alle aspecten waar een organisatie mee te maken heeft op het moment dat persoonsgegevens worden verwerkt of dat leveranciers die voor de organisatie werken die verwerken. Persoonsgegevens worden steeds meer geautomatiseerd verwerkt en dat heeft invloed op de informatiebeveiliging.

Het unieke aan deze training is dat er een relatie wordt gelegd tussen de wetten en richtlijnen enerzijds en de praktische invoering ervan en de relatie met informatiebeveiliging anderzijds. De training is vooral voor deelnemers die zoeken naar praktische handsvaten en richtlijnen. Het is dus geen training waarbij de wetten vanuit juridisch oogpunt worden uitgelegd, er wordt wel op de wet ingegaan maar direct een relatie gelegd met de praktijk.

Tijdens de 2-daagse training krijgen de deelnemers een groot aantal best-practices en sjablonen waarmee ze direct aan de slag kunnen in de eigen organisatie. De training is zeer interactief onder het motto: “learning bij doing”. Het staat daarbij voorop dat u komt om vaardigheden te leren die u direct in uw praktijk kunt toepassen.

12secure-u en Privacy

Onze organisatie is expert op het gebied van huidige en aankomende privacywetgeving. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied en hebben jarenlange ervaring met het opstellen en uitvoeren van privacy beleid, beveiligingsrichtlijnen, bewerkersovereenkomsten, Privacy Impact Assessments (PIA’s), Privacy Enhanced Technologies (PET), privacy-by-design en privacy-by-default. We kunnen uw organisatie ondersteunen bij het uitvoeren van een PIA of deze voor u uitvoeren. Hiermee biedt u uw organisatie een instrument om privacy risico’s in een vroeg stadium op een gestructureerde en heldere manier in beeld te kunnen brengen.

12secure-u levert naast hooggekwalificeerde consultants met ruime ervaring in het Privacy domein ook Privacy Officers met expertise en ervaring op het gebied van gegevensbescherming. Privacy Officers kunnen in-house bij u werkzaam zijn, maar ook extern. Als u zelf een Privacy Officer heeft kan 12secure-u deze ondersteunen en voorzien van specialistisch en hoogwaardig privacy advies. Ten slotte levert 12secure-u kant en klare oplossingen voor privacy compliance.

Onderwerpen die behandelt kunnen worden:

Wat betekent de Algemene Verordening Gegevensbescherming voor uw organisatie?
Wat moet u doen als organisatie om te voldoen aan de wet en welke maatregelen moet u treffen?

Speerpunten:

  • Wanneer is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing?
  • Wat betekent dat voor mij als organisatie?
  • Hoe kan ik voldoen aan het AVG als organisatie en welke maatregelen moet ik daarvoor treffen op strategische, tactisch en operationeel niveau?
  • Welke informatiebeveiligingsmaatregelen moet ik treffen als organisatie?
  • Hoe kan ik me laten certificeren/controleren of ik voldoe aan het AVG?

Praktijk

De gehele cursus wordt gegeven met casussen zodat u gelijk de vertaling van de theorie naar de praktijk kunt maken. Daarnaast biedt 12secure-u de gelegenheid om u individueel in de organisatie te begeleiden bij een echte opdracht. Ook kan 12secure-u een terugkom(mid)dag organiseren. De terugkom(mid)dag staat in het teken van de opdracht die u in de eigen praktijksituatie heeft uitgevoerd. 

Opbellen
E-mail
Info