Web Security Scan 

De 12Secure-U ® Web Security Scan maakt gebruik van een breed scala aan test procedures om webapplicaties diepgaand te onderzoeken waarbij direct de meest voorkomende webkwetsbaarheden worden geïdentificeerd. De web security scan is geschikt voor organisaties van uiteenlopende grootte en met verschillende activiteiten.

Deze geeft inzicht in de veiligheid en kwetsbaarheid van uw applicatie te weten: een website, een webwinkel, extranet, webmail, een klantenportal of andere diensten via internet. Allemaal gebouwd met open standaarden. Webapplicaties zijn vaak onderhevig aan allerhande zwakke plekken en vormen een groot bedrijfsrisico.  De focus ligt met name op veel misbruikte, laagdrempelige en op grote schaal door hackers misbruikte beveiligingsfouten.

Tijdens een Web Security Scan wordt er ingegaan op specifiek voor een website ontwikkelde logica. Input die in database routines belandt wordt geanalyseerd, informatie die is opgeslagen in cookies wordt beoordeeld en andere veel voorkomende andere webapplicatie fouten worden opgespeurd.

Afhankelijk van het type webaplicaties en/of de onderzoekmethode kunnen verschillende rollen uitgebreid worden onderzocht. Elke pagina en functie van een website wordt uitgebreid onderzocht op fouten als SQL injection, Cross Site Scripting, onveilig sessiebeheer, het kunnen injecteren van besturingssysteemcommando's, etcetera.

Nog altijd gebruiken websites een te zwakke beveiliging. Als we bijvoorbeeld kijken naar betalen met je smartphone biedt dit een hacker genoeg mogelijkheden om frauduleuze handelingen te plegen. Een hacker kan bijvoorbeeld je smartphone besmetten met Keyloggers of Trojans die via een besmette applicatie op het toestel terecht zijn gekomen. Fraude is door de jaren heen zeer verfijnd geworden en ook identiteitsdiefstal is echt een heel groot probleem aan het worden. Het is daarom tijd voor een nieuwe benadering.

Heeft u belangrijke websites waarmee u klanten of leveranciers toegang geeft tot vertrouwelijke informatie? Dan kan een penetratietest uitsluitsel geven over of dit op een betrouwbare manier gebeurt. Wilt u meer informatie over wat de 12Secure-U ®  penetratietesten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder. 
 
  
 

Bel of mail voor meer informatie.

Opbellen
E-mail
Info